Det politiska läget i Sverige

Home / Det politiska läget i Sverige

Det politiska läget i Sverige

Det går inte en dag utan att någon skriver ett politiskt laddat inlägg på sociala medier. Det politiska läget i Sverige berör och det är sorgligt nog oftast nonsensartiklar som visar vägen. Titt som tätt kommer det nya statusuppdateringar om påstådda hemskheter, lurendrejerier och annat fuffens som någon har gjort mot någon. Ett tag var dessa koncentrerade på tiggare och romer men allteftersom flyktingströmmen ökat så är det denna grupp som verkar få flest inlägg.

Om vi kikar på väljarbarometrar från olika företag så har Socialdemokraterna först tappat och nu återfått väljarnas förtroende. Den senaste väljarbarometern från Demoskop anger att S har ökat med 3,3 procentenheter till hela 26,3 procent. Moderaterna och Sverigedemokraterna har i sin tur minskat. Det betyder dock inte att läget är under kontroll för Socialdemokraterna. En hel del pekar på att valet 2018 kommer att resultera i en ny Alliansledd regering.

Hur kommer Sverige att se ut i framtiden?

Det är en fråga som många ställer sig idag. Flyktingsfrågan är i Sverige  ett hett ämne och  det var det många som höjde ögonbrynen när Löfven drog åt bromsen. Speciellt eftersom han tidigare uttalat att det inte fanns något tak på hur många flyktingar vi kunde ta in i landet. Vem eller vilka som kommer att leda Sverige i framtiden kan vi bara spekulera om just nu. Oavsett vem det blir så kommer de senaste årens händelser att sätta djupa spår på det politiska klimatet i Sverige. Om vi har otur så kommer ännu en ekonomisk kris att vända upp och ner på välfärden vi har i Sverige. Vad som skulle hända då vågar man inte ens tänka, men historiskt sett så brukar högerextrema parti växa sig starka när missnöjet är stort. Frågan är hur Sverige skulle hantera en sådan vändning. Det är en lika intressant som aktuell fråga, speciellt med tanke på hur stort Sverigedemokraterna växt under de senaste åren.

Sverige står idag inför många politiska utmaningar