Vem är Johan Stael von Holstein?

Home / Vem är Johan Stael von Holstein?

Vem är Johan Stael von Holstein?

Nu efter valet så känner vi mest till honom som skaparen bakom Valfie, appen där du själv kunde skapa din valaffisch. Näringslivet i Sverige känner dock mer till honom som grundaren av Icon Medialab och Iqube samt LetsBuyIt.com och Speed Venture. Som störst var hans företag värda flera miljarder. Sedan sprack IT-bubblan och allt gick åt pipan. Gick Johan Stael von Holstein och grämde sig för det? Nej, han startade om och skapade Mycube, fast den här gången i Singapore. Hur gick det för Mycube då? De lade ner sin verksamhet reda 2012, två år efter att Johan Stael von Holstein grundade företaget.

Johan Stael von Holstein ger aldrig upp

Vad gör Johan Stael von Holstein nu då, denna legendar från IT-världens vilda västern. Svaret är My Name Club. Namnet ger en ganska bra antydan om vad det handlar om, en slags klubb för ditt namn. Hemsidan tar namnet Maria som exempel. Genom att gå med i Mariaklubben får du en hel del information och statistik om namnet och personerna som heter Maria. Som medlem i denna Mariaklubb kan du vara med i tävlingar, prata med andra medlemmar, se vart alla Mariorna i världen bor och så vidare. Ambitionen som Johan Stael von Holstein har med sitt företag My Name Club är att skapa en gemenskap och bli ett slags socialt nätverk.

Det är lätt att bli inspirerad av Johan Staël von Holstein. Att läsa om hans liv, hans eskapader och framförallt hans framgångar och motgångar, ger en själv ett nytt perspektiv i livet. Här är en man som inte ger upp helt enkelt. Vi är inne i en tid då de gigantiska företagen Facebook, Google och, i viss mån, Twitter har astronomiska värderingar. Precis som Johan Stael von Holstein stora företag Icon Medialab en gång i tiden. Vem vet, historien kanske upprepar sig.

Johan Stael von Holstein är mannen bakom många olika appar